Tuesday, December 13, 2016

Part 4 UKtrip : Opera night

One of the epic thing i did this time was watching the Opera. And not just any opera show. This was the ultimate internationaly renowned show of all times; The Phantom Of The Opera punya Opera.

Gave me goosebumps just trying to recall this.

Wed 23122016 : Theatre night
Phantom of the Opera
At Her Majesty's Theatre, London
International standard
World renowned
Full house!
Taktau nak comment macam mana dah
Memang jauh panggang dari api, when compared with theatre seen kat Malaysia.
Maybe because all singing soprano sampai meremang bulu roma ahkak ni.
And tahap penjiwaan mereka semua in delivering their performances, memang boleh buat penonton menanges. Almost ok!
Especially when we all know POTO has a sad ending.. yeah.. still..

#jelita78goes2uk giving #jelita78traveltips this time is that if u have the time and money, please go. This theatre is live performances not to be missed. Simply astounding.
Try search internet for available tickets.
1- Sila bawak air and makanan sbb diorang mmg bagi penonton bawak makanan dan minuman semua especially during break intermission. Snacking je tau, harap maklum. Makanan berat mcm nasi tu diorang takkan bagi laa ekk.
2- untuk POTO, kalu korang amik cheap seats kat grand cirle area balcony tu, make sure pilih yg seat belah kanan stage. Sebab nya actress actresses suka pi belah kiri depan. And if u took seats on this side, jadik sakit leher sbb u cannot see them clearly during performances.


Have to admit ada a few parts singing soprano tu yg membuatkan kita mengantuk. Tapi i guess normal laaa sbb language used british slang pekat giller susah nak paham and mendayu dayu suara mereka. Tapi kejap je laaa and then action, action and more action!
Another thing is that sebab kitorang tgk the night show. Badan dah letih seharian berjalan kan. Takleh tgk siang sbb Hesly kerja so nanti dia merajuk guling guling tgh jalan nak ikut.
Thus, my advice, for you ols traveller, sila tengok day show supaya otak korang sendiri masih fresh in the day.
No worries if you are buying the balcony high up seats sbb kat kerusi duduk tu, ada that theatre binoculars kecik for you to use throughout the show. Slot in £1 to pull it out of casing depan kerusi duduk tu jer. Boleh laaa usha prop yg intricate clothing bagai semua.
Memang very very awesome lah details semua.

Price seats varies between £20is to £70ish.
We ols amik cheapest la ofkoz.
Tu yg dapat dok tepi tu.
But still doesn't stop us for having the time of our life.
Oh must i remind you, kerusi tu, leg area sempit sangat. So kalau dapat dok tepi aisle memang berkat laa untuk stretch those long heidi klum legs 😉

Minah teleng
Skill amik gambar sorok-sorok and laju-laju amat diperlukan. Sebab diorang tak bagi amik gambar dalam theatre ni.
Tapi ni masa mula mula masuk, boleh laa buat-buat tak tahu kann.. ala-ala oopps i did it again, giceww..

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails